lördag 5 maj 2012

Whiskytryffel-mousse

Detta är ett litet expriment. Vi hade whiskytryffel hemma som började bli gammal. Och jag skall ha chokladmousse i en tårta i morgon. Så det blev whiskytryffel-mousse.


Halva satsen blev till dessert, som vi just har smällt i oss. Tillsammans med jordgubbar. Det får helt klart godkänt betyg. Detta kommer jag att göra igen! Andra halvan ligger i en tårta i kylskåpen som jag skall göra klar i morgon.

Recept whiskytryffel-mousse, 4 pers:
100g whiskytryffel
3 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk whisky

Smält chokladen över vattenbad i en värmetålig skål.
Vispa grädden LÖST.
Vispa äggulorna fluffiga ( i separat skål).

När tryffeln har smält så vänd ner den, whiskyn och äggulorna i skålen med grädde. Vispa ihop det försiktigt.

Ställ in skålen i kylskåpet. (Om det skall serveras i portionsskålar skall du hälla upp moussen i dem innan du ställer in det i kylskåpet.). Låt stå i minst 2 timmar innan användning/servering.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar